Personal Coaching

Wie wil je zijn geweest?

Toen ik in 2006 vastliep in mijn werk, tipte mijn toenmalige manager me om het boek “The seven habits  of highly effective people” van Stephen Covey te lezen. Het boek gebruikt een krachtige metafoor waarbij je op je eigen begrafenis aanwezig bent en luistert naar wat de belangrijkste mensen in je leven over je vertellen. De vraag die het boek me stelde was: “Wat wil je dat ze over je vertellen? Over jou als echtgenoot, als vader, als zoon, als vriend, als collega. Wie wil je zijn geweest voor de belangrijkste mensen in je leven?” 

Tot dat moment opereerde ik uitsluitend als “denker”, keuzes makend op basis van wat ik dacht dat ik moest doen. De vraag van Covey blies de denker in mij omver en gaf me een nieuw perspectief op het maken van mijn keuzes. De begrafenis-vraag liet me beginnen met het einde voor ogen en daarmee met wat echt belangrijk is. Het leerde me vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie en daar heb ik sindsdien veel baat bij gehad.      

Bovenstaande persoonlijke introductie is niet de aanzet tot het promoten van een 12-stappen-Covey-coach-programma:-), maar een voorbeeld van hoe een terloopse opmerking van een betrokken manager iets in gang heeft gezet waar ik nog steeds dankbaar voor ben. En het is een uitnodiging voor iedereen die er ook aan toe is om met de juiste vraag of suggestie weer op weg geholpen te worden. 

Aanbevelingen

Robert van Dam, Managing Director Carrera

“Daan heeft mij in zeer korte tijd enthousiast gemaakt, gemotiveerd om stappen te zetten en mij eerlijk laten zien waar mijn talenten en valkuilen liggen.”

Paul Nielen, fiscaal adviseur Boekzo!

“De werkwijze van Daan onderscheidt zich van anderen doordat hij je heel erg aan het denken zet. Hij geeft je niet klakkeloos waar je om vraagt, maar gaat samen met je op zoek naar wat je nodig hebt.”

Dennis Vrolijk, collega bij Pieterman

“Ik heb het genoegen gehad met Daan samen te mogen werken bij Pieterman. Tijdens mijn inwerkperiode heb ik ontzettend veel gehad aan de scherpzinnigheid en reflectieve vaardigheden van Daan. Hij prikkelt zonder te beschadigen en daagt je uit om jezelf te verbeteren.”

daan@daantel.nl

+31 639845290

Den Haag

Privacyverklaring