Intention Circles

Tijdens mijn trajecten maak ik soms gebruik van een krachtige werkvorm, ontwikkeld door Steffan Seykens, genaamd Intention Circles. In een cirkel met vrienden, collega’s of onbekenden krijg je waardevolle feedback die je helpt om je belangrijkste intenties waar te maken. Onderstaand een korte uitleg over hoe Intention Circles en Commitment Circles werken.

“Energie grows where your intention flows 

 

Intention Circles

Spiegel, vergrootglas en snelkookpan

Een cirkel bestaat uit een  inbrenger die zijn of haar intentie inbrengt en een kring van collega’s of mede-cursisten die ondersteunen en helpen bij het verankeren van die intentie. Ik begeleid de cirkel in de rol van facilitator en bewaak de regels. Tegelijkertijd doe ik ook mee als ondersteuner.

Nadat de inbrenger zijn of haar intentie heeft uitgesproken en toegelicht kunnen de anderen bepalen of de intentie voldoende Realistisch, Overtuigend, Noodzakelijk en Duurzaam (ROND) is. De inbrenger heeft de regie en achterhaalt al vragend wat iedereen nodig heeft om te gaan staan. Wanneer de ondersteuners merken dat de intentie van de inbrenger ROND is, gaan zij letterlijk achter hun stoel staan en is de cirkel afgeROND.

Alle patronen die in de weg zitten om de intentie waar te maken, worden binnen de intentiecirkel op een natuurlijke wijze zichtbaar en voelbaar gemaakt en  een cirkel kan werken als een spiegel, vergrootglas en snelkookpan tegelijk. 

“Een intentiecirkel met Daan is echt een mes dat aan beide kanten snijdt. Ik heb een aantal cirkels mogen bijwonen en los van de personal insights die ik iedere sessie mee naar huis nam, is het een genot om te ervaren hoe Daan vanuit uiterste integriteit handelt en spreekt. Een must voor wiens persoonlijke intentie nog nét dat beetje extra kan gebruiken.”

Lars Nouws

Deelnemer Intention Circle

 “Boeiende werkvorm, zorgde voor rust, een ieder kwam aan het woord.”

“Goede manier waarbij veel ruimte voor inbreng en meepraten.”

Waardevol, luisteren naar elkaar en gehoord worden.

Deelnemers Commitment Circle 

Gemeente Enschede

Waar kunnen Intention Circles

voor worden ingezet?

Persoonlijk Leiderschap

Een Intention Circle als spiegel bij het toetsen en verankeren van je “why”. Wat inspireert en bezielt je en wat is je persoonlijke missie? Welke patronen staan je nog in de weg?

Borging van een trainingstraject

Als afsluiting van een trainingstraject een Intention Circle met de andere deelnemers om je belangrijkste voornemens en inzichten uit de training te verankeren.

Alternatief voor beoordelingsgesprek

Aan het begin van het jaar met het team ieders intentie voor dat jaar in een Intention Circle behandelen. Geen feedback achteraf  van alleen je manager, maar feedforward van het hele team.

Teamontwikkeling

Een Intention Circle als interventie om de teamdynamiek naar een hoger niveau te brengen door iedereen deelgenoot en ondersteuner te maken van elkaars belangrijkste intenties. 

Wil je een keer vrijblijvend deelnemen aan een Intention Circle?

Commitment Circles

Draagvlak voor besluiten

Een Commitment Circle is een variant op Intention Circles en heeft als doel om commitment en betrokkenheid te krijgen bij belangrijke besluiten of beleidsvraagstukken binnen een team of organisatie. 

Een cirkel bestaat uit een kring van mensen die belang hebben bij het te nemen besluit, waarbij een inbrenger het besluit of beleid toelicht. De inbrenger heeft de regie en gaat de cirkel rond om te vragen wat de deelnemers nodig hebben om achter het besluit te kunnen gaan staan. Als de deelnemers voldoende vertrouwen hebben in het besluit kunnen ze gaan staan en zodra iedereen staat is de cirkel afgerond. Iedereen die nog niet staat komt nog aan het woord en op die manier wordt iedereen gehoord, zonder verhitte discussie. Ik begeleid de cirkel in de rol van facilitator en bewaak de regels, zonder dat ik, anders dan bij Intention Circles, zelf actief meedoe in de besluitvorming.

Nieuwsgierig naar de inzet van een Commitment Circle in jouw organisatie?

daan@daantel.nl

+31 639845290

Den Haag

Privacyverklaring