Een nieuw perspectief op groei

Persoonlijk Leiderschap

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.

Albert Einstein

Neem de meest bijzondere organisaties, verklaar het ontstaan, de oerknal van hun succes en je komt bijna altijd uit bij mensen met waargemaakte dromen, positief uit de hand gelopen passies of diepgewortelde maatschappelijke betrokkenheid. De gebroeders Wright, fietsenmakers van beroep en gefascineerd door de droom om mensen te laten vliegen. Ondanks benadeeld te zijn door gebrek aan opleiding, budget en invloedrijk netwerk, bleken uitgerekend zij de eersten te zijn om een vliegtuig te laten vliegen. Málala Yousafzai, in 2014 de jongste winnares van de Nobel-prijs voor de vrede, strijdend voor onderwijs voor vrouwen in haar land. Zelfs een kogel door haar hoofd van de Taliban in 2012 kon haar niet stoppen in haar strijd. Disney, een wereldwijd conglomeraat op het gebied van films, pretparken en shows en al 90 jaar trouw aan de geestdrift van oprichter Walt: “Make People Happy”.

Bezieling heeft te maken met iets dat diep van binnen zit, maar dat veel mensen vergeten zijn, omdat ze gewend zijn om vanuit hun ratio te leven. Maar hoewel ratio vaak slim is, kan ratio nooit wijs zijn. Persoonlijk Leiderschap staat voor het (her)vinden en het nastreven van je Intentie, datgene dat je inspireert en bezielt op de lange termijn.

In de rol van trainer en coach help ik organisaties bij het ontwikkelen van Persoonlijk Leiderschap door middel van:

  • Leiderschap trajecten voor bestaande teams
  • Traineeships voor young professionals
  • Personal Coaching
  • Intentie Cirkels (www.intentionacademy.nl)

Mijn inspiratie haal ik uit:

  • “Theory U”, Otto Scharmer 2009
  • “8 Essentiële stappen voor leiders van de toekomst”, Michael Jongeneel 2014
  • “Cirkel van Verandering”, Steffan Seykens 2014
  • “Seven habits of highly effective people”, Stephen Covey 2006

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs over commercie en leiderschap? Meld je dan aan en blijf op de hoogte.

×
Ik meld mij aan.